08-06-15

boomoliën: lezingen, minireeks en jaartraject 2015-2016

Deze maand lopen twee jaartrajecten naar hun einde toe, voor mij een aansporing plannen te maken voor het najaar.

Er staan in september een aantal lezingen (namiddag en avond) op stapel, de start van een minireeks (4 sessies) in Naturelle te Maldegem en een jaartraject (10 sessies) in LDC 't Reitje te Brugge.

Je vindt alle info op deze link (tip: zet deze link in uw browser, zo heb je altijd de recentste informatie bij de hand).

Voor info over de andere activiteiten - o.a. natuurbeleving - die ik dit najaar begeleid verwijs ik naar deze link.

Een hartelijke groet en ... tot ziens!

Viviane

25-02-15

Ontdek je kwaliteiten tijdens een minireeks boomoliën©

Bomen zijn uiterst belangrijk voor onze planeet, maar we staan er zelden bij stil dat bomen in hun energieveld ook universele eigenschappen uitdrukken die essentieel zijn voor onze ontwikkeling als mens.  Dit zijn eigenschappen zoals zelfvertrouwen, eigenwaarde, helderheid, motivatie, openheid enz…

In 1984 ontdekte Patrice Bouchardon (Frankrijk) de kunst om in samenwerking met de intelligentie van de natuur negen boomoliën te creëren die deze eigenschappen dragen en ons ook kunnen ondersteunen in de vele uitdagingen in deze tijd. Ze helpen ons om niet in het verleden te blijven hangen, maar bewust te worden van onze creatieve kracht in het leven en van hieruit de steun te vinden om moeilijke situaties onder ogen te zien en er mee om te gaan.

Tijdens een reeks van vier maandelijkse workshops neem ik de deelnemers via een eigen methodiek mee in de boeiende wereld van het subtiele leven van bomen.

In elke workshop toetsen we de theorie aan de praktijk: we kijken naar de uiterlijke kenmerken van een bepaalde boom, we gebruiken de olie van deze boom en ervaren tijdens visualisaties en creatieve oefeningen welke specifieke eigenschap van deze boom tot uitdrukking wordt gebracht in onszelf. Deelnemers engageren zich om tot de volgende sessie met de olie van deze boom aan de slag te gaan en vanuit hun eigen ervaring te delen.

Ontdek je kwaliteiten tijdens een minireeks boomoliën©richt zich zowel tot mensen die de boomoliën niet kennen als tot hen die reeds eerder een lezing, cursus of jaartraject over de Bouchardon-oliën volgden.

WANNEER? 
zaterdag 14 maart, 11 april, 2 mei en 6 juni 2015 om 14u30

WAAR?
Naturelle, Nieuwstraat 50, Maldegem

WAT KOST HET?
60 euro voor de reeks van vier, ter plaatse te betalen

WIE BEGELEIDT?
Viviane Van Pottelberghe (
www.vivapo.net) die zich de voorbije acht jaar in de boomoliën verdiepte en natuurstages volgde bij wijlen Lieve Bonne (Solsties) en Patrice Bouchardon (Frankrijk).

WAAR INSCHRIJVEN?
De reeks vindt plaats vanaf zes deelnemers; daarom is inschrijven tegen 7 maart noodzakelijk op 
info@naturellemaldegem.be of 050 71 69 03 van Naturelle.

WAAR VIND JE DE BOOMOLIEN?
Naturelle, Nieuwstraat 50, Maldegem

 

De Boomoliën of Bouchardon oliën, zijn gecreëerd vanuit een zeer intens contact tussen de mens en de natuur. Iedere olie draagt de energetische eigenschappen van een boom of een struik, een unieke kwaliteit of dynamiek. Deze kwaliteiten of dynamieken hebben een helend karakter op ons hele wezen. Ze kunnen ons fysiek ondersteunen, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Voor meer info over de methodiek die wordt gehanteerd tijdens de minireeks, klik hier.
Voor meer info over het werken met Bouchardon oliën via pols lezen, 
klik hier.
Voor een verslag over de voordracht van Patrice Bouchardon op 
* 7/10/2009 te Brugge "De intelligentie van de natuur" 
klik hier
* 8/10/2009 te Izegem “Wat brengen de boomoliën in verband met de huidige beweging van het universum?” 
klik hier

 

 

 

 

 

 

 
 

03-12-14

Beter in het groen

Groen vermindert stress, nodigt uit tot bewegen en ontmoeten. Daarom gebruiken steeds meer professionals en vrijwilligers uit de zorg-, sport- en welzijnssector de groene leefomgeving als fitnessruimte, behandelkamer, werkplaats of ontmoetingsplek.

Doel project beterinhetgroen.nl

Het project beterinhetgroen.nl heeft als doel informatie over gezonde initiatieven in het groen beter toegankelijk te maken. Door de informatie te bundelen worden de initiatieven online beter vindbaar voor burgers, patiënten, artsen en andere gezondheidsprofessionals die cliënten en/of patiënten adviseren of verwijzen.

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende