31-08-11

vivapo's ochtendmeditaties aan het water in 2011

In de zomer van 2011 begeleidde ik 'ochtendmeditaties aan het water' o.m. op

ochtendmeditaties; 29 juni in de ecologische tuin van Katrien Vandierendonck te Sijsele - meer info vind in het bericht 'stiltewandelingen in 2011'

6 en 13 juli in de Gemene Weidebeek te Assebroek

20 juli en 10 augustus in het Kasteelpark Ryckeveldete Sijsele

 

17 augustus te Lissewege; de ochtendmeditatie aan het water werd gevolgd door volgendlissewege; ochtendmeditatie programma in het kunstencentrum 't Vaartje: 

 

- koffiepauze met zelfgebakken croissants
- bezoek aan de tentoonstelling "moeder/vrouw" begeleid door de kunstenares, Sabine Pauwaert. Zij licht speciaal voor de deelnemers aan de ochtendmeditatie haar erk toe en nodigt uit om kennis te maken met de moeder als bron van leven, als zorgende en zoekende, nu en na dit leven, met de vrouw als verleidster, als danseres, als moeder. 
- bezoek aan de 
tentoonstelling van HandicapArt vzw, met werken van mensen met een visuele beperking, begeleid door de coördinator, Guy
- bezoek aan de tentoonstelling "het nabije veraf" over dementie en mantelzorg, begeleid door Ingrid Vandamme, de voorzitter van het Kunstencentrum 't Vaartje. Dit kunstencentrum wordt uitgebaat door HandicapArt vzw, een groepering voor en door mensen met een beperking die zich artistiek willen uiten in verschillende kunstvormen.

24 augustus in het Provinciaal Domein Fort van Beieren te Koolkerke/Brugge

31 augustus te Beernem in het Lippensgoed Bulskampveld waar de ochtendmeditatie plaatsvond aan het water, een 'juweeltje' langs een knuppelpad tussen twee vennen, op 200 meter van ons vertrekpunt op de parking Aanwijs. De ochtendmeditatie werd gevolgd door een stiltewandeling waarover je meer info vindt in het bericht 'stiltewandelingen in 2011'.

©Viviane Van Pottelberghe - www.vivapo.net