14-08-13

Natuurbeleving op de Schobbejakshoogte - 14/8/2013

Op woensdag 14 augustus 2013 begeleidde ik van 8 tot 9 uur voor het eerst een ochtendmeditatie aan het water op de Schobbejakshoogte (grens Brugge/Sijsele), gevolgd door een ontbijt aan het water om 9 uur en een stiltewandeling van 10 tot 12 uur.

schobbejakshoogte-01.jpgBij de laatste voorbereiding had ik samen met Marc nog even de locatie verkend en vastgesteld dat de natuur er welig tiert, waardoor geschikt schoeisel en kleding aangewezen zijn. 
 
WAT DRAAG JE EN WAT BRENG JE BEST MEE?
- draag voor de ochtendmeditatie gesloten schoenen (of laarzen) EN een lange broek (of kniekousen), want het terrein leent zich niét voor sandalen of korte broek
- voor de stiltewandeling zijn goede wandelschoenen aangewezen 
- wie tussen de ochtendmeditatie en de stiltewandeling wil ontbijten in de natuur brengt - naast eigen ontbijt - eventueel een 'zitje' mee (hoogstens een vouwstoeltje!) dat in je rugzak kan; er zijn daar immers een 12-tal 'natuurlijke' zitjes beschikbaar (momenteel zijn er tien deelnemers ingeschreven).

De Schobbejakshoogte heeft verschillende toegangsmogelijkheden.  Daarom spraken wij - zowel voor de ochtendmeditatie als voor de stiltewandeling - af aan de toegang op het eind van de Margareta van Vlaanderenstraat, dit is langs de N9 (Brugge-Maldegem) de straat aan je rechterkant, tegenover de straat die naar de Abdij leidt. 
Kom bij voorkeur met de fiets naar de Schobbejakshoogte, want er zijn daar slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen; je kan je auto ook parkeren aan het kasteel, maar dat is dan wel een eind stappen voor je de plaats van afspraak bereikt; iets dichter dan het kasteel is parkeren langs de kasseiweg ter hoogte van de fietsroute die de kasseiweg dwarst (daar waar een schuilhokje staat) en dan te voet via de fietsroute (naar rechts).

Voor de ochtendmeditatie gaven twee mannen en vijf vrouwen present.  Aan de stiltewandeling namen twee mannen en zeven vrouwen deel.

©Viviane Van Pottelberghe - www.vivapo.net 

De commentaren zijn gesloten.