16-08-13

Ochtendmeditatie aan het water op 21/8/2013 - aankondiging

Op woensdag 21 augustus 2013 begeleid ik van 8 tot 9 uur voor het laatst deze zomer een ochtendmeditatie aan het water.

We gaan terug naar de Schobbejakshoogte (grens Brugge/Sijsele). Voel je vrij om na de ochtendmeditatie ter plekke een zelf meegebracht ontbijt aan te spreken. Wie dat wenst kan achteraf zelf een wandeling maken in of rond het natuurreservaat.

stiltewandeling2.jpg

WAT DRAAG JE EN WAT BRENG JE BEST MEE?
- schoenen (of laarzen) EN een lange broek (of kniekousen), want het terrein leent zich niét voor sandalen of korte broek
- wie na de ochtendmeditatie wil ontbijten in de natuur brengt - naast eigen ontbijt - eventueel een 'zitje' mee (hoogstens een vouwstoeltje!) dat in je rugzak kan; er zijn daar immers een 12-tal 'natuurlijke' zitjes beschikbaar.

WAAR VIND JE DE SCHOBBEJAKSHOOGTE? 
De Schobbejakshoogte heeft verschillende toegangsmogelijkheden.  Daarom spreken wij - zowel voor de ochtendmeditatie als voor de stiltewandeling - af aan de toegang op het eind van de Margareta van Vlaanderenstraat, dit is langs de N9 (Brugge-Maldegem) de straat aan je rechterkant, tegenover de straat die naar de Abdij leidt. 
Kom bij voorkeur met de fiets want er zijn daar slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen; je kan je auto ook parkeren aan het kasteel, maar dat is dan wel een eind stappen voor je de plaats van afspraak bereikt; iets dichter dan het kasteel is parkeren langs de kasseiweg ter hoogte van de fietsroute die de kasseiweg dwarst (daar waar een schuilhokje staat) en dan te voet via de fietsroute (naar rechts).

Commentaren

Omdat ik die ochtend mijn trui vergeten was toen ik mij door de braamstruiken een weg wilde banen naar de plek voor de ochtendmeditatie, nam ik een dekentje mee ter bescherming.
Ik kreeg volgende reactie van een 'attente' deelnemer:

"Viviane, weet je het nog, dat je weg was, zonder deken. Struiken kunnen ook je dekmantel afnemen hoor!
Je schermde je af, zodat je geen krassen had op je armen, de kosmos heeft toen gezegd, eventjes het dekentje loslaten.
ik zie het nog voor mij, en ik moet weer lachen viviane, sorry ik kan er niet aan doen, ik heb de slappe lach."

Gepost door: Viviane | 23-08-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.