12-12-12

vivapo's stiltewandelingen in 2012

In 2012 stond maandelijks 'wandelen in stilte' op het programma op:

stiltewandeling; foton18 januari in en rond het labyrint van Foton te Brugge; we spraken af in 'kopje Troost' op het Biskajersplein en kregen er toelichting over de werking van Kopje Troost en Foton; we brachten een bezoek aan de bibliotheek, liepen in stilte in en buiten het labyrint op het binnenplein en sloten af met een stiltemoment in de eeuwenoude crypte. 

15 februari in en rond de 'lochting' van Guido Gezelle en brachten een stil bezoek aan de tentoonstelling 'iedereen is van ergens' in het geboortehuis van Guido Gezelle, Rolweg 64 te Brugge

18 april in het Lappersfort Poëziebos, Ten Briele, Vaartdijkstraat te Brugge; we verkenden in stilte de poëzie tijdens een stiltewandeling en troffen er ook de Midsummernight Haiku  van Marcus Cumberlege: I FEEL WONDERFUL / I FEEL SO GOOD / LISTENING TO POEMS / IN THE WOOD

16 mei in de Gemene Weidebeek te Assebroek't Wit Huis; loppem; stiltewandeling

20 juni in de beeldentuin van 't Wit Huis te Loppem; na een ochtendmeditatie verkenden we samen de zintuigentuin en wandelden we in stilte door de beeldentuin.
't Wit Huis is een tehuis voor mensen 
met een visuele handicap, maar het herenhuis dateert al van 1778. Het huis is gebouwd door Michiel Lauwers-Bouuaer en zijn zoon Augustinus, die de woning grondig verbouwde, was de eerste burgemeester van Loppem na de Belgische onafhankelijkheid.  Koning Leopold III verbleef hier enkele dagen in mei 1940. 
De beeldentuin van ‘t Wit Huis in Loppem is heraangelegd in het kader van 175 jaar Spermalie. Naast nieuwe beelden van kunstenaars, zijn ook kunstwerken van de bewoners aanwezig. De beeldentuin is geëvolueerd naar een zintuigentuin met een sterk ecologisch karakter en een educatief kantje. 
Dagelijks toegankelijk van 10 tot 17 uur, beelden te bekijken van mei tot oktober.

16 augustus in het kunstencentrum 't Vaartje te Lissewege met volgend programma van 13u30 tot 15u30:
* een stiltewandeling in de beeldentuin
* een vrij bezoek aan het atelier met beeldhouwwerk en schilderkunst van blinde en slechtziende kunstenaars van het kunstcentrum Het Vaartje en een begeleid bezoek aan de dark art room
* een gasttentoonstelling (op het podium) van kunstatelier De Beelderij (Tordale)
* een bezoek aan het “atelier aan zee” van Sabine Pauwaertwaar we de kunstenares niet alleen aan het werk zien maar waar we ook kunnen kennis maken met haar werken, o.m. een drietal dansers die dansen in de beeldentuin; in het 'atelier-aan-zee' geniet zij van de inspirerende omgeving, de rust en de vriendschap.

10 oktober op de Begijnenvest te Bruggestiltewandeling; begijnenvest

14 november in de tuin van Sarephta te Brugge, die dag enkel toegankelijk voor de deelnemers aan de stiltewandeling, gevolgd door een stiltemoment in de crypte van het karmelietenklooster.

De tuin bevindt zich aan de achterkant van ‘t Stille Pand in het centrum van Brugge.  Dit historisch pand - het gebouw dateert uit de eerste helft van de achttiende eeuw - is een vleugel van het karmelietenklooster. Karmelieten hebben altijd de stilte gezocht en gecultiveerd.  Sarephta staat dan ook voor verstilling, verdieping, herbronning, eenvoud, warme nabijheid, een luisterend oor... 

12 december in het Begijnhof te Brugge

©Viviane Van Pottelberghe - www.vivapo.net 

De commentaren zijn gesloten.