30-09-13

Lezing Patrice Bouchardon te Brugge op 14/12/2013

 

lezing-Bouchardon-02-bewerkt.jpg

Bomen zijn uiterst belangrijk voor onze planeet, maar we staan er zelden bij stil dat bomen in hun energieveld ook universele eigenschappen uitdrukken die essentieel zijn voor onze ontwikkeling als mens. Bomen zijn magische wezens: ze geven levenskracht, bieden steun, verzachten verdriet, maken je sterk…
Dit ontdekte ook Patrice Bouchardon, die vanuit de kracht van de verschillende bomen de boomoliën ontwikkelde.
De boomoliën dragen bepaalde beginselen met zich mee die we als ‘kwaliteit’ kunnen aanzien. Dit zijn eigenschappen zoals zelfvertrouwen, eigenwaarde, helderheid, motivatie, openheid enz…

Van januari tot december 2012 en van september 2012 tot juni 2013 begeleidde Viviane Van Pottelberghe twee jaartrajecten boomoliën©. 
Op 18 en 24 september 2013 startten opnieuw twee reeksen.
Op verzoek van de cursisten van deze jaartrajecten komt Patrice Bouchardon in Brugge een lezing geven over de kwaliteiten van bomen en boomoliën. 
Dit is een initiatief van vivapo in samenwerking met het LDC 't Reitje.

De lezing is in zeer begrijpelijk Frans maar er is vertaling naar het Nederlands voorzien. Deelnemers kunnen nadien vragen stellen in het Nederlands, Frans of Engels.

Wanneer: zaterdag 14 december 2013 om 14 uur

Waar: LDC 't Reitje, Annuntiatenstraat 34 te Brugge

Bijdrage: 10 euro.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk - inschrijven

29-09-13

Twee jaartrajecten boomoliën© gingen in september van start

Ontdek je kwaliteiten tijdens een jaartraject boomoliën©

Respectievelijk op 18 en 24 september 2013 startten twee nieuwe reeksen van tien maandelijkse workshops, waarin ik de deelnemers via een eigen methodiek meeneem in de boeiende wereld van het subtiele leven van bomen. Eén deelnemer volgt het jaartraject met individuele begeleiding.

In elke workshop toetsen we de theorie aan de praktijk: we kijken naar één van deze negen bomen, we gebruiken de olie van deze boom en ervaren tijdens visualisaties en creatieve oefeningen welke specifieke eigenschap van deze boom tot uitdrukking wordt gebracht in henzelf. De deelnemers engageren zich om tot de volgende sessie met de olie van deze boom aan de slag te gaan en vanuit hun eigen ervaring te delen. Dit kan op de volgende workshop en op de ‘gesloten’ blog die ik speciaal voor de deelnemers aan dit jaartraject aanmaak en beheer.

Aan het jaartraject op woensdagnamiddag in het LDC 't Reitje nemen zeven dames deel. De meeste van hen kennen de Bouchardon-oliën niet
Op donderdagavond bij vivapo nemen dan weer zes dames deel, waaronder twee die reeds eerder een jaartraject bij mij volgden. Slechts één deelnemer heeft nog nooit eerder met de boomoliën kennis gemaakt.

Gezien het jaartrajecten betreft en de beide reeksen volzet zijn is het niet mogelijk om nog in te stappen, ook niet éénmalig.  Je kan je interesse echter nu reeds meedelen voor de jaartrajecten die in september 2014 starten. Dan word je persoonlijk verwittigd wanneer de inschrijving open is.

Viviane Van Pottelberghe

 

23-09-13

Meet and greet met Patrice Bouchardon op 21/9/2013

"Bonsoir Viviane,
Je suis très heureux de ton mail et surtout de voir le beau travail que tu fais avec les huiles.
Je pensais aller porter les huiles à Brugge pour rencontrer les gens qui travaillent avec les huiles et d'autres qui souhaitent commencer.
Je pourrais y aller vendredi et rester jusqu'à lundi. Dis moi quel jour tu serais libre pour qu'on puisse se rencontrer tous ensemble.
En ce qui concerne les dates pour un exposé, je préfererais … 
 Patrice"
 
Hierboven vind je een uittreksel uit een mail die ik woensdagavond (18/9) ontving van Patrice.
 
Cis Van Hoestenberghe (centrumverantwoordelijke van het DC 't Reitje) en ikzelf nodigden gebruikers of startende gebruikers van de Bouchardon oliën (les gens qui travaillent avec les huiles et d'autres qui souhaitent commencer) uit op een 'meet and greet' met Patrice Bouchardon op zaterdag 21 september in het DC 't Reitje, Annuntiatenstraat 34 te Brugge.
 
Van 9 tot 11 uur maakten we er rond de ontbijttafel een gezellige ontmoeting van. Patrice beantwoordde tal van vragen die in het Nederlands, Frans en Engels werden gesteld.
 
Wou je Patrice (franstalig, maar spreekt ook een mondje Nederlands) ontmoeten, maar kon je er zaterdag niet bij zijn? Geen nood, Patrice geeft op zaterdag 14 december om 14 uur een lezing te Brugge, maar daarover verneem je later meer op deze blog en op www.vivapo.net. Wil je verwittigd worden via de vivapo-nieuwsbrief, zend dan een mail naar info@vivapo.net.

Viviane Van Pottelberghe
begeleider van jaartrajecten© met boomoliën in groep en individueel