10-11-13

Reflectie

spiegel, reflectie, keuzesZo-even las ik de november-Nieuwsbrief van Modron (www.modron.org) die eindigt  met volgende paragraaf.

De maand november wordt ook wel de maand van de horizon genoemd. Hij verleidt je om je blikveld te verruimen en je steeds meer te richten op je innerlijke horizon. Welke dageraad schuilt er in jouw donker? Laat de liefde stromen bij iedere keuze die je de komende periode maakt!

Ik krijg een bevestiging van wat zich momenteel bij mij afspeelt.  Ik word niet 'verleid' maar als het ware 'gedwongen' om mijn blikveld te verruimen en mij meer te richten op mijn innerlijke horizon. Een pijnlijke knie hindert mij reeds maanden in mijn 'uiterlijke' activiteiten.  De signalen heb ik telkens genegeerd want ik bleef mij in de uiterlijke wereld heel snel en heel lang bewegen in het begeleiden van eigen activiteiten, in allerlei vrijwilligerswerk, in het zorgen voor mijn dierbaren. Deze houding eiste zijn tol op.  Op dit moment kan ik de signalen van mijn lichaam niét meer negeren.  Ik word uitgenodigd om in de 'spiegel te kijken', tot zelfzorg & -respect en tot meer beweeglijkheid in mijn 'innerlijke' wereld.

Eén van de eerste stappen in die innerlijke beweging is het schrappen van een aantal uiterlijke bewegingen om mezelf de volgende drie maanden wat meer ruimte te geven: ruimte in tijd, ademruimte, bewegingsruimte.  Het begeleiden van natuurbelevingsactiviteiten die dit najaar nog op mijn programma stonden, heb ik uit mijn agenda geschrapt. In januari komt het begeleiden van activiteiten trager dan gewoonlijk op gang.

Als ik er nu op terugblik dan voel ik dat ik bij iedere keuze die ik maakte de liefde liet stromen, zowel voor de 'ander' als ... voor mezelf.  En ik wil dit ook doen bij iedere keuze die ik de komende periode zal maken.

KnipogenViviane

Commentaren

Viviane, wat een sterk en krachtig besluit. Zelfzorg is zo belangrijk....vooral in liefde voor jezelf en voor de ander ....ik wens je een boeiende en leerrijke tocht .....stap voor stap...strooi op je pad maar oneindig veel liefdes-blaadjes.....:)

Gepost door: hilde | 10-11-13

Reageren op dit commentaar

Dag Viviane,

Ik ben intussen al enkele van deze liefdesblaadjes tegengekomen!
Wat ruiken ze lekker en ze zien er prachtig uit... In alle kleuren en geuren!

Altijd bereid om er te zijn!

Lieve groeten van Nicole.

Gepost door: Nicole Danneels | 11-11-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.