17-04-14

Inspiratie - De zeven zegeningen van wandelen

We zijn zo verzadigd met technologie dat wandelen je bevrijdt. Je herontdekt je lichaam en de wereld. Je voelt je er middenin staan.

Deze inleiding trok mijn aandacht op de blog van 'Het Coach Bureau'. Het loont m.i. de moeite om het ganse artikel te lezen dat over de voordelen van wandelen gaat en uitnodigt om je te laten inspireren dor Nietzsche, Kant en Ghandi.

Heb je echter weinig tijd op dit moment dan kan je je beperken tot ...

De zeven zegeningen van wandelen

  • Wandelen is een time-out: je bent even uit het systeem. Je hoeft geen sociale maskers op te zetten, geen verhalen op te hangen, geen identiteit aan te nemen. Dit is de vrijheid van ‘niemand zijn’.
  • Wandelen is buiten zijn. Normaal is buiten van het ene binnen naar het andere binnen. Door wandelen wordt de scheiding tussen binnen en buiten omgegooid. Tijdens het wandelen is het wandelen het middelpunt van de wereld.
  • Door wandelen ontstaat er stilte. Er is niet anders dan wandelen. De nieuwtjes en feitjes zijn niet meer belangrijk. De traagheid van wandelen geeft een gevoel van eeuwigheid. Alle minuten krijgen diepte, in plaats van altijd iets doen, iets produceren.
  • Wandelen is bewegen: het hart klopt sneller en het bloed circuleert krachtiger.Ook kan je met wandelen even een ´frisse neus´ halen: er is even ontspanning na een drukke dag, wat een gevoel van verlichting geeft.

Tip: misschien ben je ook geïnteresseerd in het volgend bericht op de blog 'natuurbeleving', nl. onder de titel 'wandelen: een existentiële, mystieke en culturele bezigheid'

De commentaren zijn gesloten.