25-06-14

Solsties heeft nieuwe eigenaar én nieuwe openingsuren

Ik heb op 25 juni 2014 kennis gemaakt met de nieuwe eigenaar van Solsties: Suzy Hufkens. Een dame met uitstraling in een stralende winkel!
 
Ik had met haar een fijn en verrijkend gesprek, o.m. over de beschikbaarheid van de boomoliën van Bouchardon.
 
Dit zijn de nieuwe gegevens voor aankopen in de Solsties winkel, Ezelstraat 39 te Brugge.
 
Openingsuren:
dinsdag en donderdag = 10:00-12:00 en 13:30-18:00
woensdag en vrijdag = 10:00-12:00 en 14:00-19:00
zaterdag, zondag en maandag gesloten.
 
Bestellingen via internet doe je via www.bloesemremedies.be en dan doorklikken naar de webshop (zie tip onderaan dit bericht).
 
Op deze website kan je je trouwens inschrijven voor de nieuwsbrieven en aanbiedingen van Solsties.
Ik kan je alleen maar aanraden om dit te doen want deze enthousiaste dame heeft heel wat voor ons in petto!
 
Viviane

13-06-14

Gratis voordracht te Brugge: 'ontdek je kwaliteiten met boomoliën'

Ontdek je kwaliteiten met boomoliën 

Lezing door Viviane Van Pottelberghe

 

Zij neemt je mee in de boeiende wereld van het subtiele leven van bomen.

 

Bomen zijn uiterst belangrijk voor onze planeet, maar we staan er zelden bij stil dat bomen in hun energieveld ook universele eigenschappen uitdrukken die essentieel zijn voor onze ontwikkeling als mens.  Dit zijn eigenschappen zoals zelfvertrouwen, eigenwaarde, helderheid, motivatie, openheid enz…

In 1984 ontdekte Patrice Bouchardon (Frankrijk) de kunst om in samenwerking met de intelligentie van de natuur negen boomoliën te creëren die deze eigenschappen dragen en ons ook kunnen ondersteunen in de vele uitdagingen in deze tijd. Ze helpen ons om niet in het verleden te blijven hangen, maar bewust te worden van onze creatieve kracht in het leven en van hieruit de steun te vinden om moeilijke situaties onder ogen te zien en er mee om te gaan.

Tijdens de presentatie kijken we naar deze negen bomen die in hun verschijningsvorm telkens een specifieke eigenschap tot uitdrukking brengen. Vanuit eigen ervaring vertel ik hoe deze boomoliën onze creatieve kracht in tal van situaties kan ondersteunen.

 

Wanneer? woensdag 13 augustus 2014 om 19u

Waar? LDC ‘t Reitje, Annuntiatenstraat 34 te Brugge

Wie geeft de lezing?
Viviane Van Pottelberghe die zich de voorbije acht jaar in de boomoliën verdiepte en natuurstages volgde bij wijlen Lieve Bonne (Solsties) en Patrice Bouchardon (Frankrijk).
Na de lezing kunnen vragen worden gesteld.  Wie na de voordracht de smaak te pakken heeft om de theorie aan de praktijk te toetsen zal zich kunnen inschrijven voor één van de drie jaartrajecten boomoliën© (10 workshops) die in september 2014 starten, zowel individueel als in groep (zie de twee vorige berichten).
 

Waar inschrijven?
De lezing is gratis maar vooraf inschrijven is noodzakelijk op 0496 12 16 08 of via vivapo@me.com.

 

Deze lezing gebeurt in samenwerking met het LDC 't Reitje te Brugge

 

Ontdek je kwaliteiten tijdens een INDIVIDUEEL jaartraject boomoliën©

methodiek ontworpen en begeleid door Viviane Van Pottelberghe

 

WERKWIJZE

Het jaartraject Ontdek je kwaliteiten tijdens een INDIVIDUEEL jaartraject boomoliën© richt zich zowel tot mensen die de boomoliën niet kennen als tot hen die reeds eerder een cursus of jaartraject over de Bouchardon-oliën volgden.

  • reeks van 10 sessies van een uur begeleid door Viviane Van Pottelberghe 
  • eerste bijeenkomst: luisteren naar je lichaam (écoute du corps)
  • de cliënt werkt vanaf dan een maand lang met één van de negen basisoliën van Bouchardon (volgens de spiraal) en houdt ervaringen bij in een trajectschrift
  • iedere sessie start met een geleide visualisatie en één of meerdere creatieve oefeningen die een eigen taal spreken die de cliënt zelf vertaalt en op die manier de kwaliteiten van de boom herkent 
  •  vervolgens wordt de theorie getoetst aan persoonlijke ervaringen van de cliënt om op die manier kwaliteiten in zichzelf te herkennen

Tijdens zo’n jaartraject van tien maandelijkse sessies neem ik de cliënt via bovenvermelde methodiek mee in de boeiende wereld van het subtiele leven van bomen.
KOSTPRIJS: 30 euro/sessie van een uur - zonder ondersteunende blog x 10 sessies

  • desgewenst zet ik een blog op voor het borgen van de intuïtieve tekeningen en ervaringen enerzijds en oefeningen en relevante informatie anderzijds
  • in dit geval krijgt de cliënt exclusieve toegang tot deze blog en wordt de cliënt aangemoedigd om deze blog te voeden en te benutten. 

KOSTPRIJS: 50 euro (eenmalige kost) voor exclusieve toegang tot de blog

Verkies je zo'n jaartraject in groep te volgen, kijk dan naar het vorige bericht op deze blog. 

Viviane Van Pottelberghe