27-07-14

Verslag van een zomerse natuurbeleving te Brugge

Elf dames namen op 11 juli deel aan een workshop zomerse natuurbeleving  in het Tillegembos te Brugge.  

De weergoden waren ons opnieuw goed gezind - we hadden eigenlijk niets anders verwacht.

Na een meditatieve wandeling - de meesten op blote voeten - bereikten we 'onze' plek waar we de ganse dag bleven 'hangen' omdat de energie daar zou goed voelde.

De deelnemers bogen zich - via een 'quick scan' - over twee vragen: wat is jouw motivatie om aan deze workshop deel te nemen en wat verwacht je van deze dag natuurbeleving.

Er werd geoefend om bewust te worden van alle zintuigen en om deze te activeren. Vervolgens oefende de deelnemers in het openen van hun hart voor iemand, dan voor een boom om tenslotte te communiceren met een boom.

Het tegenstellingen-spel waar de deelnemers per twee op zoek gingen naar tegenstellingen in de natuur, bracht zowel de duo's als de medespelers heel wat inzichten over elkaars kwaliteiten en emoties.

Als apotheose gingen de deelnemers op zoek naar hun eigen plek en nodigden nadien een deelnemer uit om elkaars plek te bezoeken en ervaringen uit te wisselen.

Tot slot bogen de deelnemers zich via de quick scan over de oogst van deze dag.

*****

Wil jij ook deelnemen aan zo'n workshop 'zomerse natuurbeleving', kijk dan even op de site van Vorming+ Midden- en Zuid-West-Vlaanderen waar je je kan inschrijven voor de workshop die ik begeleid in het provinciaal domein 't Veld te Ardooie op 23 augustus 2014.

Viviane Van Pottelberghe

*****

een impressie van één van de deelnemers

blote voeten Hilde.jpg

 

*****

en nog enkele fotootjes uit eigen archief

IMG_3039.JPG IMG_3035.JPG IMG_3034.JPG

IMG_3045.JPGeigen plek van één van de deelnemers

 

De commentaren zijn gesloten.